More than 20 years of OEM and ODM service experience.

Fordelene og mangler ved portventil

portventil i støpejern (2) BS1218 portventil (3)
Fordeler med portventil:
(1) Liten væskemotstand Fordi den indre mediumkanalen til gateventilhuset er rett, endrer ikke mediet strømningsretningen når det strømmer gjennom gateventilen, så væskemotstanden er liten.
(2) Åpnings- og lukkemomentet er lite, og åpningen og lukkingen er mer arbeidsbesparende.Fordi retningen på portbevegelsen er vinkelrett på retningen til mediumstrømmen når portventilen åpnes og lukkes, er åpning og lukking av portventilen mer arbeidsbesparende sammenlignet med stoppventilen.
(3) Strømningsretningen til mediet er ikke begrenset, og mediet kan strømme i hvilken som helst retning fra begge sider av portventilen uten å forstyrre strømmen og uten å redusere trykket, og formålet med bruken kan oppnås.Det er mer egnet for rørledninger hvor strømningsretningen til mediet kan endres.
(4) Den strukturelle lengden er kortere fordi porten til portventilen er plassert vertikalt i ventilhuset, og ventilskiven til stoppventilen er plassert horisontalt i ventilhuset, slik at den strukturelle lengden er kortere enn stopperen. ventil.
(5) Med god tetningsytelse er tetningsoverflaten mindre erodert når den er helt åpen.
(6) Når den er helt åpen, er erosjonen av tetningsflaten av arbeidsmediet mindre enn stoppventilen.
(7) Kroppsformen er relativt enkel, støpeprosessen er god, og bruksområdet er bredt.
 
 
Ulemper med portventil:
(1) Tetningsflaten er lett å skade de to tetningene som er i kontakt med ventilsetet under åpning og lukking, og det er relativ friksjon mellom de to tetningene, som er lett å skade, påvirker ytelsen og levetiden til forsegling, og er vanskelig å vedlikeholde.
(2) Åpnings- og lukketiden er lang, og høyden er stor.Fordi portventilen må være helt åpnet eller helt lukket ved åpning og lukking, er portslaget stort, og det kreves en viss plass for å åpne, og den totale størrelsen er høy, og installasjonsplassen er stor.
(3) Portventiler med kompleks struktur har generelt to tetningsflater, noe som øker prosessering, sliping og vedlikehold.Det er vanskeligere deler, produksjon og vedlikehold er vanskeligere, og kostnadene er høyere enn for klodeventiler.
Diameteren på portventilen krymper:
Hvis diameteren på passasjen i et ventilhus er forskjellig (ofte er diameteren ved ventilsetet mindre enn diameteren ved flensforbindelsen), kalles det diameterkrymping.
Krympingen av diameteren kan redusere størrelsen på delene, redusere kraften som kreves for åpning og lukking, og utvide bruksområdet til delene.Men etter at diameteren krymper.Væskemotstandstapet øker.
Under visse arbeidsforhold i enkelte avdelinger (som oljerørledninger i petroleumssektoren) er ventiler med redusert diameter ikke tillatt.På den ene siden er det å redusere motstandstapet til rørledningen, og på den annen side er det å unngå hindringer for mekanisk rengjøring av rørledningen etter krympingen av diameteren.
Installasjon og vedlikehold av portventilen bør ta hensyn til følgende forhold:
1. Håndhjul, håndtak og transmisjonsmekanismer er ikke tillatt å brukes til løft, og kollisjoner er strengt forbudt.
2. Den doble portventilen skal installeres vertikalt (det vil si at ventilstammen er i vertikal posisjon og håndhjulet er på toppen).
3. Slukeventilen med bypassventil bør åpnes før åpning (for å balansere trykkforskjellen mellom innløp og utløp og redusere åpningskraften).
4. Slukeventilen med girmekanisme skal installeres i henhold til produkthåndboken.
5. Hvis ventilen ofte åpnes og lukkes, smør minst en gang i måneden.
Nortech er en av de ledende industrielle ventilprodusentene i Kina med kvalitetssertifisering ISO9001.
Hovedprodukter:Butterflyventil,Kuleventil,Portventil,Tilbakeslagsventil,Globe Vavlve,Y-siler,Elektrisk akurator,Pneumatiske akuratorer.

Innleggstid: 16. august 2021